Ny stor studie ifall svenskarnas sexliv – och kvinnorna tar pro sig i sangen

Ny stor studie ifall svenskarnas sexliv – och kvinnorna tar pro sig i sangen

De flesta svenskarna ar nojda med sitt sexliv. Det visar Folkhalsomyndighetens storsta experiment fran svenskarnas sexuella valbefinnande pa 20 ar. Undersokningen presenterades 28 maj och tar ett helhetsgrepp ifall svenskar och sex. Bland annat visar studien hur vi svenskar mar i vart sexliv, om vi ar nojda med sexlivet, om vi inneha betalat forut sex, om vi konsumerar porr och om vi har varit utsatta for sexuella overgrepp.

Det anser namligen grymt lite om hur nojda vi ar. Nagon kan vara belaten med sitt sexliv nar det i sjalva verket innebar att man inte har sex alls, under tiden nagon annan vill ha jamn sex pro att anse sig vara tacksam.

Medelalders kvinnor mest nojda med sexet

Komplett svarade 58 procent av svenskarna att de ar nojda med sitt sexliv och omkring fyra av fem svenskar har haft sex under det senaste aret. Bland de yngre, mellan 16 och 29 ar, var fler kvinnor an man nojda vilket man samt kunde se bland de som ar over 65 ar gamla. Vi verkar vara mest nojda med sexlivet nar vi kvinnor ar mellan 30 och 64 ar gamla och mannen mellan 30 och 44 ar.

Gar man in en aning mer kungen detaljniva mellan lakanen kan man se stora skillnader mellan konen och deras olika vision pa sex och de problem som sex kan fororsaka. Kvinnornas problem som ror sexualiteten koper framforallt om insufficiens pa begarelse, saknat entusiasm och att de ej blir upphetsade eller kanner frojd nar de inneha sex. Det kan ocksa inforskaffa om att uppleva fysisk pina, ha en torr slida och inte lite orgasm.

Mannens problem ror snarare att de saknar sexpartner, att de ej har haft sex gallande de satt de inneha velat eller haft forut fa sexpartners.

Det ar samt fler kvinnor an man som kanner sig pro stressade eller trotta for att ha sex, snarare allting kvinnor mellan 30 och 44 ar.

Kvinnor vagar anfora nix till sex

Fastan all problem som sex kan stalla till med tycker vi att sex ar en nodvandig segment av bade livet och vara forhallanden. Bade hanar och kvinnor tycker att sex ar angelaget, men vem ar det som bestammer i sangkammaren? Vi anar oss till en aning girl power.

Folkhalsomyndighetens granskning visar att det rader en aning delade ordfoljder ifall hur mycket sjalvupplevd overhet som kvinnor och man inneha nar det kommer till sex. Fler hanar an kvinnor sager att det ar partnern som bestammer nar, hur ofta och hur de amna ha sex. Kvinnorna i sin svang menar i storre utstrackning an man att de ar fria att ta initiativ till sex och kan ocksa foresla hur de vill alska med och aven framfora nej om det ar nagot de ej vill handla, eller ifall de inte ar sugna pa sex alls. Hur det har blivit sa arme och varfor hanar ej sager sig klara av ta initiativ eller anfora nix i likadan grad som kvinnor ar an ej kant.

En parameter som spelar roll https://gorgeousbrides.net/sv/blog/basta-lander-for-dejting/ pro vilken egenmakt vi kanner kring var sexualitet ar utbildningslangd. Den som ar mer valutbildad kanner ocksa mer inflytande i sexuella situationer och kanner att de kan anfora nix, rada hur man amna alska och ta initiativ till sex. Det galler bade hanar och kvinnor.

Vi sexsurfar i allihopa aldrar

Denna sangkammarmakt till trots ar det manga kvinnor som stundom inneha sex utan att de egentligen vill det, 63 procent fran kvinnorna jamfort med 34 procent av mannen. Anledningen till att kvinnor ligger nar de inte vill ar att man utfor det pro partnerns eller relationens skull. Man anser att det forvantas av oss.

Studien avhandlar aven sexkop och dessutom har ser vi stora skillnader mellan konen. Under tiden ungefar varje tionde svensk man har betalat forut sex har mindre an en procent fran kvinnorna gjort det. Snarare allting sker sexkopen i utlandet.

Folkhalsomyndighetens studie visar samt att vi svenskar garna anvander internet nar det galler sex. Vi letar information, laser erotiska texter, sexchattar, koper sexleksaker och inte minst hittar vi nya partners pa natet. Att hantera internet till nagon form av sexuella aktiviteter forekommer i allihopa aldrar, men ar vanligare bland yngre.

Missnojet storre bland bisexuella och transpersoner

De losning du hittills inneha last i den arme texten galler heterosexuella man och kvinnor. Den sexuella identiteten spelar roll nar det galler hur nojda vi ar med vart sexliv, i all fall till viss segment.

Homosexuella kvinnor och man ar lika nojda med sitt sexliv som heterosexuella, under tiden bisexuella till storre segment ar missnojda. Det ar ocksa fler homo- och bisexuella kvinnor som upplevt perioder enar de varit ointresserade av sex an bland heterosexuella. Transpersoner ar mindre nojda med sexlivet och upplever i storre omfattning ointresse av sex an saval hetero-, homo- som bisexuella.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *